stappenplan: Google maps behouden.

Google Maps behouden

Google Maps past haar beleid aan. Waar een Google Maps kaart voorheen volledig gratis was zal deze in de toekomst slechts tot een bepaalde hoeveelheid views gratis zijn. Voor de gemiddelde website zal dit over het algemeen niet leiden tot extra kosten, maar er is wel een eigen Google API-sleutel vereist, welke kan worden aangemaakt vanuit een Google-account.

Actie vereist
Heb jij een Google Maps kaart op jouw Blockwise website dan zal deze kaart per 1 juli 2018 niet meer werken als je geen actie onderneemt. Blockwise is uitgebreid met de mogelijkheid om op de website een eigen Google API-sleutel in te vullen. Vul bij de website instellingen jouw Google API-sleutel in en publiceer vervolgens de website.

Stappenplan

Stap 1: Google API-sleutel verkrijgen
Volg de stappen zoals Google deze op het scherm toont. Tijdens de verschillende stappen zal Google je vragen om een Google-account aan te maken (wanneer je deze nog niet hebt) en om betalingsgegevens op te geven. Na het volgen van de stappen verschijnt de API-sleutel in het scherm. Kopieer deze API-sleutel en ga verder met stap 2 hieronder.

Stap 2: Ga naar Blockwise en login met je account. 

Stap 3: Klik in Blockwise in het menu op “Websites”.

Stap 4: Klik op het instellingen icoontje.

Stap 5: Plak in het veld “Google API-sleutel”
de in stap 1 gekopieerde API-sleutel en sla de instellingen op.

Stap 6: Publiceer de website.
Hierna zijn de nieuwe instellingen online.

06 - 81 46 22 99