Barchem 2018

Ontwerpers Onis en Vermeer slaan handen ineen

LOCHEM/BARCHEM – De in Lochem en omstreken bekende ontwerpers Peter Onis en Jeroen Vermeer gaan intensief samenwerken. “Omdat we zo nog beter gebruik kunnen maken van elkaars ervaring en expertise”, vertelt Jeroen Vermeer van Ontwerpstudio Vermeer. “Zo zijn onze klanten altijd verzekerd van een aanspreekpunt en ontwerpkracht”, vult Peter Onis van Onisontwerp.nl aan.

De samenwerking tussen Peter Onis van Onisontwerp.nl en Jeroen Vermeer van Ontwerpstudio Vermeer komt niet uit de lucht vallen. Beide ontwerpers hebben hun ontwerpstudio aan de Lochemseweg 33a in Barchem. Peter sinds 2013 en Jeroen sinds 2017. “We doen al regelmatig klussen samen. Die samenwerking bevalt zo goed, dat we hem nu gaan intensiveren”, vertelt Peter. “Pluspunt daarbij is, dat we elkaars sterke punten nog beter kunnen benutten. Mijn ervaring is breed en veelzijdig. Door mijn jarenlange ervaring ben ik thuis in tal van sectoren en heb ik een uitgebreid netwerk. Jeroen kent absoluut ook het klappen van de zweep en vult mij aan met zijn grote technische kennis en jeugdig elan.”

naar logodesign portfolio

Jong begonnen

Met zijn 34 levensjaren lijkt Jeroen vergeleken met Peter (65) een ‘broekie’. De schijn bedriegt echter. “Mijn eerste ontwerpopdrachten deed ik op mijn 13e. Mijn ambitie bleef echter niet onopgemerkt en even later mocht ik een aantal posters maken voor Witkamp in Laren. Ik was dolgelukkig toen ik die klus kreeg!”

Na de middelbare school volgde Jeroen de opleiding voor toegepaste kunst en techniek. “Dat was destijds ‘hot’. Bedrijven boden studenten zelfs tijdens de opleiding veel geld om bij hen te komen werken.” Jeroen wist de verleiding te weerstaan en besloot de opleiding af te maken. Hij liep daarvoor stage in Curaçao. “Daar kon ik met ontwerpwerk voor onder andere de Universiteit van Curaçao de huur betalen en ontdekte ik dat ik zelfstandig ondernemer wilde worden.”

Naar de Lochemseweg in Barchem
Na ruim 8 jaar te verblijven in een bedrijfspand aan de Haalmansweg verhuisde Jeroen Vermeer zijn ontwerpstudio ruim twee jaar geleden naar het huidige kantoor aan Lochemseweg in Barchem. Daar bedient hij een verscheidenheid aan grote en kleinere klanten uit de bouwsector, horeca en (dieren)voedingsindustrie, waaronder bekende merken zoals GARDENA, Rodi Petfood, Zwanenberg en Stageco Nederland. Voor hen realiseert hij een uiteenlopend pakket aan communicatie- en marketingmiddelen zoals verpakkingen, flyers, magazines en websites. Alles wat valt of staat met een goede vormgeving en een professionele uitstraling is bij Jeroen Vermeer in goede handen. 

Sinds 1986

In het fraaie en landelijk gelegen kantoorgebouw aan de Lochemseweg net buiten Barchem leert Jeroen Vermeer collega-ontwerper Peter Onis kennen. Peter is een meer dan ervaren rot in het vak en is sinds 2013 gevestigd in het verzamelgebouw. Hij zette al in 1986 samen met zijn vrouw Mieke de stap richting zelfstandig ondernemerschap. “Vanuit mijn baan bij Kluwer – toen nog uitgever van de voorloper van de Stentor – begon ik voor mezelf. Gewoon vanuit ons huis aan het Groenewegje in Lochem. Reclame-vormgeving was toen mijn core-business.”

Peter maakte in de jaren daarna de stormachtige ontwikkeling in de grafische sector van nabij mee. “Ik ben nog van de tijd dat er met lithografen werd gewerkt, zetwerk per fax werd besteld en werktekeningen met de hand werden gemaakt. Maar ik heb ook de grote stap naar de computer volop meegemaakt.” In tegenstelling tot veel collega’s in die tijd geloofde hij vanaf dag één in de kansen die de computer bood en investeerde hij hier fors in. “Voor mijn eerste Apple Mac met groot beeldscherm, printer, scanner en software betaalde ik destijds maar liefst 55.000 gulden. Het betekende wel enorm veel grafische mogelijkheden en ontzettend veel meer productie. ” 

Fusie met drukkerij Van der Meer
Peter werkte veel samen met drukkerij Van der Meer in Zutphen. In 1995 resulteerde de samenwerking in een fusie. Het nieuwe fusiebedrijf kreeg drie werkmaatschappijen: drukkerij van der Meer, Onis & Ten Kate reclamevormgevers en Buds & Nuts media. “Van 11 medewerkers in 1995 groeiden we vervolgens tot ruim 25 man in 2003. Onze kracht was dat we een totaalconcept boden; van idee tot eindproduct.”

Start OnisMedia in Noorwegen
In 2004 zetten Peter en zijn vrouw opnieuw een grote stap. Ze verkochten het bedrijf en verhuisden naar Stordal in Noorwegen. “Om onze emigratiedroom waar te maken.” Ook in Noorwegen toonde ondernemer Onis zich van zijn beste kant. “Ik startte OnisMedia en opende samen met de gemeente in 2005 een toeristenkantoor aan de rand van de fjord.” Terwijl Peter Noorse bedrijven van reclame en vormgeving voorzag, runde Mieke naast haar baan op de basisschool het informatiepunt voor toeristen. 

Terug naar Nederland
Ondanks het succes kwam in december 2005 een eind aan het Noorse avontuur. De geboorte van het eerste kleinkind deed Peter en Mieke besluiten terug te keren naar Nederland. Een Deense ondernemer nam zowel OnisMedia als het toeristenkantoor over. Peter ging daarop bij Iris Communicatie in Lichtenvoorde aan de slag als directeur en vormgever.

De drang naar het weer zelfstandig ontwerpen resulteerde in 2010 in de oprichting van Onisontwerp.nl. Voor aansprekende klanten waaronder de gemeente Zutphen en Lochem, AgroVision Software, Gezondheidsdienst voor Dieren, Kindercentrum Avonturijn, Lavik Fjord Hotell in Noorwegen, reclamebureau HollandsPracht en vele regionale bedrijven worden websites, naamlogo’s, huisstijlen, mailingacties, brochures en alle andere denkbare communicatie-uitingen gerealiseerd. Het idee is simpel; geen groot kantoor, geen toeters en bellen maar snel en resultaatgericht werken.

Peter is inmiddels 65, maar weet van geen wijken. “Ik geniet nog elke dag van mijn werk en wil nog jaren door. Maar tegelijk wil ik wel vaker tijd voor mezelf nemen. Daarom past deze samenwerking met Jeroen mij perfect. We vullen elkaar zowel zakelijk als persoon perfect aan.”

Meer informatie over Peter Onis treft u aan op www.onisontwerp.nl en over Jeroen Vermeer Vermeer op www.osvermeer.nl

volg mij
contact opnemen

Telefoon 06  -  81 46 22 99
peter@onislochem.nl

Bezoeken

Lochemseweg 33a
7244 RR  Barchem
Route  >

© Onisontwerp.nl 2020  ·   Algemene voorwaarden   ·   Privacy statement